Faith

Molly Price: Faith Yokas

Faith Yokas zwykła być Nowojorską policjantką dopóki nie dostała awansu na Detektywa. Pracowała z detektywem „Jelly” Grimaldi, ale wcześniej pracowała z Bosco. Faith jest matką Emily oraz Charliego Yokas. W życiu wiele przeszła : aborcję, raka piersi, postrzał który chwilowo ją sparaliżował , oraz rozwód z mężem Fredem. Po zamknięciu 55 posterunku Faith została przeniesiona. Dostała niespodziankę-nowego szefa którym był jej dawny partner Porucznik Miller. Faith i Miller myślą o zamieszkaniu razem kiedy Emily skończy koledż.

Faith
Imię i nazwisko: Molly Evan Price
Data urodzenia: 15.12.1966
Miejsce urodzenia: North Plainfield, New Jersey, USA
Znak zodiaku: brak danych
Stan cywilny: mężatka- mąż Derek Kelly
(od 13.10.2001)
Dzieci: syn Jake (ur. 2003)
Rodzice: brak danych
Rodzeństwo: dwie siostry i dwóch braci
Wzrost: 169 cm

Życiorys:

Molly Price, a właściwie Molly Evan Price, urodziła się 15 grudnia 1966 roku w North Plainfield w New Jersey. Ma dwie siostry i dwóch braci. W 1984 roku skończyła szkołę średnią w North Plainfield. Potem skończyła Rutgers University, w New Jersey. Zaczęła występować w teatrach. Następnie przyszła pora na podbicie małego ekranu. Gościnnie wystąpiła w popularnych serialach produkowanych dla stacji NBC „Prawo i bezprawie” i „Seks w wielkim mieście”. Potem zagrała w filmie stacji Hallmark „Saint Maybe”. Pokazała się także w sitcomie „Bless This House” oraz otrzymała rolę Mel w „As the World Turns.” Te gościnne występy przyniosły jej wreszcie poważniejsze propozycje filmowe. Wcieliła się w jedną z głównych ról w amerykańskim serialu „Brygada ratunkowa”. Zagrała policjantkę Faith Yokas. Stała się popularna! Obecnie (2004), razem z mężem Derekiem Kellym, który również jest aktorem, i ich synkiem Jacobem, mieszka w Nowym Jorku.

Filmografia:
2001: Sleepy Time Gal, The jako Koleżanka Rebecci
2001: Cugini jako Dove Cunningham
2001: Goście w Ameryce (Just Visiting) jako Teacher
2000: Chasing Sleep jako Susie
1999: Zmęczenie materiału (Pushing Tin) jako Crystal Plotkin
1999: Słodki Drań (Sweet and Lowdown) jako Ann
1999-2005: Brygada ratunkowa (Third Watch) jako Faith Yokas
1999: Zagubione serca (Random Hearts) jako Alice Beaufort
1998: Saint Maybe jako Clara
1998-1999: Brawo, bis! (Encore! Encore!) jako Francesca Pinoni (odcinek pilotowy)
1997: Kiss Me, Guido jako Meryl
1997: Ties to Rachel jako Leah
1995: The Shamrock Conspiracy
1995: Bless this house jako Phyllis
1994: Fałszywa Hrabina (Counterfeit contessa, The) jako Margo
1994: Risk jako Nikki
1992: Dziewczyna z Jersey (Jersey Girl) jako Cookie, przyjaciółka Toby,fryzjerka
1991: Avenue Z Afternoon jako Norma

(gościnnie):
1998-1999: Trinity
1998-2004: Seks w wielkim mieście (Sex and the City) jako Susan Sharon (1999,2002)
1996: Siódme niebo (7th Heaven) jako Judy
1994: Ostry dyżur (ER) jako Faith Yokas (2002)
1990: Prawo i porządek (Law & Order) jako Amy Newhouse/Det. Jones/Stroud (1991,1996,1997)

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *