Finney

Josh Stewart: Brendan Finney

Brendan Finney był odważnym policjantem, synem szefa policji, Cathal’a T. Finney’a, który niedawno popełnił samobójstwo. Po zamknięciu komisariatu, Brendan został sierżantem wydziału zwalczania przestępczości (Anti-Crime). W przyszłym tygodniu wraz z Grace Foster, jego żoną, obchodzą swoją pierwszą rocznicę. Do tej pory mają jedno dziecko.

Finney
Imię i nazwisko: Josh Stewart
Data urodzenia: brak danych
Miejsce urodzenia: Diana, Wirginia Zachodnia, USA
Znak zodiaku: brak danych
Stan cywilny: żonaty, żona Jessica
Dzieci: córka Ryan
Rodzice: brak danych
Rodzeństwo: brak danych
Wzrost: brak danych

Życiorys:

Urodził się i wychował w małym miasteczku w Zachodniej Virginii. Tam również uczęszczał do Collegu. Po roku rozpoczął naukę na innym miejscowym uniwersytecie, gdzie zdobył tytuł osoby do spraw marketingu. Później jednak zaczął grać w lokalnym teatrze, a niedługo potem przeniósł się do Nowego Jorku, gdzie dostał się na studia aktorskie. Następnie przeniósł się do Los Angeles. Zagrał w paru filmach, jednak największą sławę przyniosła mu rola Brendana Finney’a w „Brygadzie Ratunkowej.”

Filmografia:

2006 – „Lenexa 1 Mile” (w produkcji) – T.J. Ketting
2004 – „Jekyll” – Tommy
2003 – „Then Came Jones” – Bill Jenkins
1999 – „Third Watch”- Off. Brendan Finney (2004-2005)

(gościnnie):
2000 – „Kryminalne zagadki Las Vegas C.S.I.: Crime Scene Investigation” – Sean Cleary

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *