Jimmy

Eddie Cibrian: Jimmy Doherty

Jimmy Doherty jest dzielnym Nowojorskim strażakiem. Jest dumnym ojcem syna, Joey’a. Wyszedł ponownie za swoją byłą żonę Kim Zambrano. Inną jego ex-żoną jest Brooke.

Jimmy

Imię i nazwisko: Josh Stewart

Data urodzenia: 16.06.1973

Miejsce urodzenia: Burbank, Kalifornia, USA

Znak zodiaku: brak danych

Stan cywilny: żonaty z Brandi Glanville (od maja 2001r.)

Dzieci: syn Mason Edward (ur. 8 czerwca 2003r.)

Rodzice: brak danych

Rodzeństwo: brak danych

Wzrost: 183 cm

Życiorys:

Podczas studiów na University of California w Los Angeles na wydziale ekonomii był uznanym graczem w golfa, piłkę nożną, tenis i basketball. Pojawiał się w reklamach Coca-coli, kiedy zdobył popularność zastępując aktora Ashley’a Hamiltona w roli Cole Deschanel w serialu CBS „Sunset Beach” (1997-99) i za tę postać serialową dwukrotnie był nominowany do nagrody Soap Opera Digest. W serialu TV „Third Watch” (1999-2002) zagrał Jimmy’ego Doherty, zdobywając dwukrotnie nominację do American Latino Media Arts Award. Wystąpił także w serialach TV: „The Young and the Restless” (1994-1996) ,” „Beverly Hills: 90210” (1996) i „Baywatch Nights” (1996-1997). Jednak swoje dojrzałe aktorstwo zaprezentował wcielając się w rolę Józefa w miniserialu biblijnym „U Zarania” (2000).
Eddie Cibrian, a właściwie Edward Cibrian, urodził się 16 czerwca 1973 roku w Burbank w Kalifornii. Wychowywał się w San Fernando Valley. Jest jedynym dzieckiem Carlosa i Hortensii Cibrian, rodowitych Kubańczyków. Eddie zaczął interesować się aktorstwem kiedy skończył 13 lat. Postanowił zapisać się do klasy o profilu aktorskim. Potem rodzice Edwarda znaleźli mu agenta. Młody chłopak zaczął występować w spotach reklamowych. Zachwalał między innymi Coca-Colę. Następnie Eddie udał się do szkoły sportowej. Jest atletycznie zbudowany więc nie miał trudności z dostaniem się do szkolnej drużyny footballowej.
Skończył szkołę średnią w Montclair. Został biznesmenem/ekonomistą. Otrzymał stopień majora w UCLA. Mimo wszystko nadal pragnął grać. Najpierw próbował swoich sił w śpiewaniu. Jednak nie to było mu przeznaczone. Wolał filmy. Wcielił się w postać Malcolma-Jamala Warnera w telewizyjnym serialu „Kids Killing Kids”. Dostał wówczas nagrodę Emmy za najlepszy debiut. Ten wielki sukces zmotywował go do dalszej pracy.
W przeciągu trzech lat pokazał się w : „Żarze młodości” (jako Matt Clark), „The Bold and the Beautiful”, zagrał gościnnie w kilku epizodach kultowego serialu „Beverly Hills, 90210” oraz pokazał się w filmie produkowanym dla stacji NBC „Saved by the Bell: The College Years”. Następnie wcielił się w Griffa Walkera w serialu „Nocny patrol”.
W lutym 1997 roku Eddie dołączył do obsady popularnego serialu „Sunset Beach”. Następnie zaczął występować w telewizyjnych produkcjach takich jak : „The Hitman”, „Wojna Logana – Kwestia honoru”. Potem przyszedł czas na debiut na dużym ekranie. Zagrał w „Pełni życia” z takimi gwiazdami jak : Holly Hunter, Queen Latifah i Danny DeVito. Poznał samego Chucka Norrisa! W 1999 roku pokazał się w obrazie „Cheerleaderka” z RuPaul.
Jednak prawdziwą popularność zyskał występując w kultowym amerykańskim serialu „Brygada ratunkowa”. Gra tam strażaka Jimmy’ego Doherty’ego!
W wolnych chwilach ten przystojny, utalentowany i wysportowany aktor gra w golfa, football, tenis, koszykówkę, baseball i siatkówkę. Jest fanem motocykli. Działa charytatywnie.
Obecnie, razem ze swoją żoną Brandi Glanville i synem Masonem Edwardem, mieszka w Toluca Lake w Kalifornii

Filmografia:

2005 – „Tilt” jako Eddie Towne
2005 – „Jaskinia” (Cave, The) jako Tyler
2003 – „Street Lawyer”, The jako Michael Brock
2001 – ‚Christmas in Rockefeller Center” jako on sam
2001 – „Powiedz, że to nie tak” (Say It Isn’t So) jako Jack Mitchelson
2000 – „U Zarania” (In the Beginning) jako Józef
1999 – „3deep” jako Eddie
1999 – „Jackie’s Back!” jako on sam
1999 – „Cheerleaderka” (But I’m a Cheerleader) jako Rock Brown
1999-2005: „Brygada ratunkowa” (Third Watch) jako Jimmy Doherty
1998 – „Pełnia życia” (Living Out Loud) jako The Masseur
1998 – „Wojna Logana: Kwestia honoru” (Logan’s War: Bound by Honor) jako
Logan Fallon
1997-1999 – „Sunset Beach” jako cole Deschanel (#2) (1997-1999, 1999)
1995-1997 – „Nocny Patrol” (Baywatch Nights) jako Griff Walker (1996-1997)
1994 – „Kids Killing Kids” jako Twardziel
1989 – „The More You Know,” jako on sam
1973 – „Żar młodości” (Young and the Restless, The) jako Matt Clark (1994-1996)

(gościnnie): 2001 – „Citizen Baines” jako Curtis Daniel
1996-2003 – „Sabrina”, nastoletnia czarownica (Sabrina, the Teenage Witch) jako Darryl (1996)
1993-1994 – „Saved by the Bell: The College Years” jako Woźny
1990-2000 – „Beverly Hills, 90210” jako Casey Watkins (1996)

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *