Sully

Skipp Sudduth: John ‚Sully’ Sullivan

John ‚Sully’ Sullivan to doświadczony gliniarz, którego partnerem
jest Ty Davis Jr., czyli syn jego byłego partnera Ty`a Davis`a Sr..
Sully jest bardzo opiekuńczy w stosunku do Ty`a, czuje się za niego
odpowiedzialny, traktuje go niemal jak syna. Sully cieszy się
powszechnym szacunkiem wśród innych policjantów z 55. posterunku.
Niestety jego choroba alkoholowa, w którą wpadł po śmierci swej
rosyjskiej żony – Tatiany, sprawiła, że zaczął staczać się na samo
dno. Na szczęście do akcji wkroczył Ty, który, z pomocą Bosco i Doca
Parkera, pomógł mu rzucić nałóg.

Po zamknięciu 55. posterunku Sully postanowił odejśc na emeryturę i zamieszkać sam nad jeziorem. Teraz żyje spokojnie i oddaje się wędkowaniu… „CRAP” , lecz nie zawsze mu to wychodzi

Sully

Imię i nazwisko: Robert Lee Sudduth IV

Data urodzenia: 23 sierpnia 1956

Miejsce urodzenia: Barnstable, Massachusetts, USA

Znak zodiaku: brak danych

Stan cywilny: brak danych

Dzieci: brak danych

Rodzice: brak danych

Rodzeństwo: brak danych

Wzrost: brak danych

Życiorys:

Skipp Sudduth urodził się w Wareham w amerykańskim stanie Massachusetts i mieszkał do 10 roku życia w bazie Air Force. Swoją karierę budował w public relation na planach filmów. Ewentualnie mógłby pracować w Chicago w Steppenwolf Theater Company. Skipp jest ekranowym weteranem. Przed rolą John’a „Sully” Sullivan’a w „Third Watch” grał w mocno krytykowanej broadway’owskiej produkcji „The Iceman Cometh” za którego Kevin Spacey dostał Oskara. Skipp Sudduth grał w filmach „54”, „Spike Lee’s Clockers”, „A Cool Dry Place” i „Money Train”. Występował też u boku Roberta De Niro i Jean Reno w thrillerze „Ronin”. Sudduth grał w kilku epizodach (scenach) tego filmów. Sudduth lubi wyścigi samochodowe i lubi oglądać Joel’a Schumacher’a. Skipp Sudduth grał w serialach „Law & Order”, „Homicide: Life on the Street”, „Trinity (Nowojorski klan)”, „Mad About You” i „Cosby”. Grał w filmach kablowych: „George Wallace” i serii „Oz”. Aktor pracował także na Broadway’u w Lincoln Center’s w szekspir owskiej produkcji „Twelfth Night” z Helen Hunt oraz w „On the Waterfront” i „The Grapes of Wrath”. Dla przyjemności Skipp gra i śpiewa w jednoosobowym zespole rockowym Minus Ted. Grupa wydaje płytę „Really Really”.Co ciekawe w serialu Third Watch Skip założył policyjny mundur w zamian za wyreżyserowanie jednego z odcinków. Skipp obecnie mieszka w Nowym Jorku.
Skipp Sudduth jest bratem aktora Kohla Suddutha

Filmografia:
2006 – Drunkboat jako Earl
2004 – Apprentice, The jako on sam 2002 – NBC’s Funniest Outtakes jako on sam
2001 – Christmas in Rockefeller Center jako on sam
1999-2005 – Brygada ratunkowa (Third Watch) jako John ‚Sully’ Sullivan
1999 – Bez skazy (Flawless) jako Tommy
1999 – Prawo i bezprawie (Law & Order: Special Victims Unit) jako Oficer Cass/Detektyw IAB/Hank Chapel
1998-1999 – Trinity jako Terry
1998 – Ronin jako Larry
1998 – Klub 54 (54) jako Harlan O’Shea
1998 – Dylemat (Cool, dry place) jako Jack Newbauer
1998 – Twelfth night , or what you will (tv) jako Fabian
1998 – Amerykanin kucharzem (Cuisine américaine) jako Wicks
1998 – Bury the evidence jako Goon#2
1997-2003 – Oz jako Investigator Lenny Burrano (1997-1998)
1997-1998 – Brooklyn South jako Stan Pritchard
1997 – Polowanie na strażaków (Firehouse) jako Sy
1997 – George Wallace jako Al Lingo
1996-2000 – Cosby
1996-1999 – Viper jako Terry Molloy
1996 – Więzy krwi (Kindred: The Embraced) jako Goth
1996 – Egzekutor (Eraser) jako Watch commander
1995-1996 – Central Park West jako Nick
1995 – Ślepy zaułek (Clockers) jako narc#3
1995 – New York News jako Lapetto
1995 – Pociąg z forsą (Money Train) jako Kowalski
1994-1998 – Ulice Nowego Jorku (New York Undercover) jako Tony Donato
1994 – Same Difference jako Barry
1993-1999 – Homicide: Life on the Street jako Marcini 1993 – Terror przed świtem (Daybreak) jako Wprkfare man
1993 – Chybiony cel (Scam) jako Bob Sarcominia
1992-1999 – Szaleję za tobą (Mad About You) jako Robotnik
1992 – Secret, The jako Jack (głosujący)
1990 – Elvis jako Dewey Phillips
1990 – Prawo i porządek (Law & Order) jako Hank Chapel
1984 – Mutants in paradise
1968 – One Life to Live jako Fritz Van Hinkle(1997)

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *